076 - 888 48 07 info@ecoshield.nl

No-Nano  garantie

no_nano_ecoshieldRegelmatig wordt ons gevraagd om schade aan oppervlakten te beoordelen. In veel gevallen zijn deze oppervlakten van glas, metaal, staal of kunststoffen in het verleden behandeld met z.g.n. nano-producten. Deze beschermende coatings, op basis van nanotechnologie, zijn de laatste jaren sterk in opmars.

Producenten en onderhoudsbedrijven spreken over een zeer sterk vuilwerend en waterafstotend (hydrofoob) vermogen van deze coatings waardoor oppervlakten langer schoon blijven en minder onderhoud behoeven.

Deze nano-producten zijn relatief kort op de markt (enkele jaren) en de garantie dat oppervlakten wel 10 – 15 jaar duurzaam worden beschermd is in de praktijk nog niet bewezen. Het laagje, dat moet zorgen voor bescherming van het oppervlakte, is vaak onvoldoende bestand tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan zon, regen, UV straling en vervuiling a.g.v. Co2 uitstoot. Ook is er nog onvoldoende bekend over de mogelijke gezondheidsrisico’s die men loopt bij het verwerken van deze coatings. Om die reden doen bijna alle lidstaten van de Europese Unie en de Europese Commissie nog veel onderzoek naar het gebruik van z.g.n. nano-producten.

Wij vinden het belangrijk om te vermelden dat de producten van EcoShield Surface Protection niet zijn gebaseerd op nanotechnologie, dit garanderen wij u!

EcoShield Surface Protection V.O.F.
Tjeerd Riemens & Stijn van Bergen (Directie)